Cookies & Personuppgiftspolicy

Personuppgifter.

Arifrey behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lag, inklusive EU:s dataskyddsförordning European Union regulation General Data Protection Regulation (GDPR) (EU)

Detaljerad information om EU:s dataskyddsförordning (GDPR) hittar du på deras officiella hemsida. https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection_en

 
Den ansvariga för personuppgifter.

Arifrey AB, org. nr , med adress Husargatan 10, 723 41 Västerås, Sverige (”ARIFREY”) är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

 
Vad är en personuppgift och vad innebär behandling av personuppgifter?

Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk person som är i livet, till exempel namn, personnummer, nationalitet, utbildning, anställningsförhållanden och kontaktuppgifter. Bilder och ljudupptagningar kan vara personuppgifter, även om inga namn nämns. Även krypterade uppgifter och olika elektroniska identiteter, exempelvis IP-adresser, är personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer.

Med behandling menar vi allt som sker med personuppgifterna. Exempelvis insamling, registrering, lagring, bearbetning och spridning.

 
Vilka personuppgifter samlar vi in om dig som kund?

Vi samlar in personuppgifter när du handlar i våran webbutik, registrerar dig för nyhetsbrev, inbjudningar och erbjudanden, begär support, kontaktar oss via kontaktformuläret samt använder vår webbplats. Till sådana personuppgifter räknas namn, e-postadress, telefonnummer, leveransadress, betalningsuppgifter, IP-adress, webbplatsanvändning samt annan information som du frivilligt lämnar till oss.

 
I vilket ändamål samlar vi in personuppgifter?

Vi samlar endast in nödvändig information och sparar den enbart så länge som den är nödvändig för ändamålet. Vi använder först och främst dina uppgifter för att behandla och skicka den order som du har lagt på www.arifrey.com. Vi använder också dina upplysningar hos vår kundservice och till att förbättra kundupplevelsen. Vi använder även dina uppgifter i samband med marknadsföring och om du prenumererar på vårt nyhetsbrev och har samtyckt till detta. Dina uppgifter kan dessutom användas vid misstanke om bedrägeri samt efterforskningar gällande detta.

 
Lagliga grunder för behandling av personuppgifter.

Dina personuppgifter behandlas bland annat för att kunna fullgöra avtal med dig som kund, exempelvis för att genomföra varuköp. Om personuppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte fullgöras och vi tvingas därför neka dig köpet.

 
Hur länge sparar vi dina personuppgifter.

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål.

Dina personuppgifter sparas i tre (3) år eller tills att du som kund valt att aktivt radera din information. Därefter kommer endast information som är nödvändig utifrån bokföringslagen att sparas.

 
Hur skyddas dina personuppgifter?

Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas eller utbytas till något annat företag, utan ditt samtycke. Däremot kan dina uppgifter komma att delas med våra underleverantörer, så kallade personuppgiftsbiträden. Arifrey vidtar de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs enligt lag för att se till att dina personuppgifter inte manipuleras, går förlorade, förstörs eller att obehöriga personer kommer åt dem. Våra säkerhetsrutiner förändras ständigt i takt med den tekniska utvecklingen.

 
Vem har tillgång till dina personuppgifter?

Dina personuppgifter kommer lämnas ut till tredje part om detta krävs för att tillhandahålla tjänster till dig, till exempel till leverantörer inom:
– Transport – För att på ett säkert sätt kunna leverera dina beställda produkter.
– Betallösningar – för dig som önskar betala via delbetalning vidarebefordrar vi ditt personnummer till betalnings- och kreditföretag som behöver detta i -kreditupplysningssyfte och upprättande av tillhörande kreditavtal.
– Myndigheter – för att fullfölja våra rättsliga skyldigheter, som t ex Posten, Skatteverket eller andra myndigheter.
– IT-tjänster – för att tillhandahålla tjänster som är nödvändiga för vår drift, teknisk support och underhåll.
– Marknadsföring – för analys av dina personuppgifter samt för distribution av erbjudanden. 
Vi kan även lämna ut dina personuppgifter till tredje part för uppdatering och påföring av information från folkbokföringen eller andra publika register för att förenkla vårt beställningsförfarande när du placerar en order i vår webshop.

 
Du har rätt att begära:
Tillgång till dina personuppgifter.

Du har, när som helst, kostnadsfritt en gång om året, rätt att få information om vilka personuppgifter som vi har registerat om dig samt ändamålen med behandlingen av dessa personuppgifter. För att vi ska kunna hitta dina personuppgifter i alla våra databaser behöver vi namn, personnummer, adress och telefonnummer.

 
Rättelse av dina personuppgifter. 

Vi kommer på din begäran att så snabbt som möjligt rätta de felaktiga eller ofullständiga uppgifter vi behandlar om dig.

 
Radering av dina personuppgifter.

Du har även rätt som kund att begära att bli borttagen och därmed raderad ur våra system. Nödvändiga personuppgifter som namn och adress kommer dock att finnas kvar i vårt affärssystem för att uppfylla bokföringslagens krav. Uppgifter som telefonnummer, e-postadress, IP-adress och eventuellt personnummer är däremot borttagna.

 
Vad är Cookies?

En cookie är en liten textfil med information som sparas på din dator när du besöker en webbplats (obs. med dator avses även läsplatta och smarttelefon om inget annat framgår). Cookies används för att webbsidor ska fungera mer effektivt men även för att ge viss information till den som är ägare av en hemsida. Det kan t.ex. handla om att språkval eller vilka varor du senast placera i varukorgen sparas för att underlätta för hemsidebesökaren vid nästa besök.  Cookies gör det möjligt att hålla isär olika användare från varandra, vilket i sig kan ge respektive användare en mer positiv upplevelse av webbplatsen. En cookie är inte ett program, och den innehåller inte virus.

 
Vad använder vi cookies till?

För att förbättra din användarupplevelse på hemsidan.
För att kunna erbjuda innehåll och erbjudanden som är relevanta för dig.
För att känna igen dig från besök till besök.
För att genomföra din beställning.
För statistik och för att mäta trafiken på vår webbplats.

 
Permanenta cookies. 

Permanenta cookies lagras som en fil på datorn under en viss tid, tills du på hemsidan själv, eller servern som sänt dem, raderar dem. dessa används för att exempelvis kunna mäta hur du som besökare rör dig på hemsidan.

 
Sessionscookies.

Denna typ av cookie lagras tillfälligt medan du är inne och surfar på en hemsida, och försvinner när du stänger webbläsaren. De används exempelvis till att komma ihåg vilket språk du har valt så att du slipper byta språk varje gång du klickar dig vidare till en ny undersida.

 
Cookies från tredje part.

Denna typ av cookie kommer från en tredje part. Hos Arifrey används dessa i första hand för analyser av våra besökares surfning på vår hemsida. Ett exempel på en tredjeparts-cookie är den som hör till Google Analytics. Denna cookie hjälper oss att se hur du som besökare kommer till vår shop och vilka kategorier man kollar på.

Genom att du har din dator inställd på att tillåta cookies samtycker du till vår och Googles användning av cookies på vår webbplats och i vår webbutik. Vår webbsida och dess funktioner kräver dessa för att fungera på avsett sätt. Utan dessa cookies kan du inte handla via vår e-handel. Dessa cookies hjälper till att förbättra webbsidornas användarvänlighet och prestanda samt möjliggör olika funktioner. Om du inte godkänner att vi använder cookies på det här sättet bör du ändra din webbläsares inställningar till att inte acceptera cookies. Du kan även när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats på din dator. Läs mer om detta i din webbläsares hjälpavsnitt som berör hanteringen av cookies.

 
Kontaktinformation vid frågor om Cookies och personuppgiftshantering?

Har du några frågor om hur vi hanterar dina personuppgifter, Cookies användning eller om du vill åberopa någon av dina rättigheter enligt tillämplig integritetslagstiftning är du välkommen att kontakta oss.

Arifrey AB
Husargatan 10
723-41 Västerås
Sverige
E-post: contact@arifrey.com 
Org. nr: 559227-8112